Sposób przygotowania:
Drożdżowe ze śliwkami i kruszonką kokosową
Z niewielkiej ilości mąki, mleka cukru i drożdży robimy zaczyn, pozostawimy pod przykryciem do wyrośnięcia. Do miski przesiewamy mąkę, dodajemy zaczyn i pozostałe składniki, miksujemy. Ciasto przykrywamy, pozostawiamy do wyrośnięcia, powinno podwoić swoją objętość. Formę (25x40cm.) smarujemy tłuszczem i wysypujemy bułką tartą, wykładamy ciast, układamy umyte i wypestkowane śliwki, skórą do ciasta.
Składniki kruszonki przekładamy do miski, lekko zagniatamy, posypujemy ciasto. Wstawiamy do nagrzanego piekarnika do 180 stopni i pieczemy przez 50-60 minut.
Składniki kruszonki przekładamy do miski, lekko zagniatamy, posypujemy ciasto. Wstawiamy do nagrzanego piekarnika do 180 stopni i pieczemy przez 50-60 minut.