aga-25

aga-25

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 485]

Śliwkowa pychotka

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 9

Pyszny placuszek na jesienne wieczory.

Śliwkowa pychotka Więcej zdjęć (5)

Składniki:

Śliwkowa pychotka

 

 

Sposób przygotowania:

Śliwkowa pychotka
Margarynę z 10 dag cukru, żółtkami i cukrem waniliowym ucieramy. Dodajemy sól, cynamon, proszek do pieczenia i mąkę pszenną. Mieszamy. Tortownicę o średnicy 22 cm wykładamy papierem do pieczenia i wykładamy na nią ciasto, oblepiamy boki i spód, nakłuwamy widelcem i wstawiamy na 30 minut do lodówki. Śliwki myjemy, drylujemy i kroimy w drobną kostkę. Mieszamy z mąką ziemniaczaną. Białka ubijamy z 20 dag cukru mieszamy z śliwkami i wykładamy na zimne ciasto. Pieczemy do godziny w 175 stopniach. Po upieczeniu zostawiamy na 5 minut w zgaszonym piekarniku.
Śliwkowa pychotka
Margarynę z 10 dag cukru, żółtkami i cukrem waniliowym ucieramy
Śliwkowa pychotka
Śliwki myjemy, drylujemy i kroimy w drobną kostkę. Mieszamy z mąką ziemniaczaną
Śliwkowa pychotka
Schłodzone ciasto wykładamy do tortownicy i nakłuwamy widelcem.
Śliwkowa pychotka
Na ciasto wykładamy śliwki wymieszane z ubitą pianą z białek.

Tagi:

śliwki