Sposób przygotowania:
Śliwkowy cud
Najpierw wykonujemy kruszonkę. Miękką margarynę zagniatamy, dodając stopniowo mąkę, którą wcześniej "wzbogaciliśmy" łyżką cukru oraz łyżeczką proszku do pieczenia. Na koniec jajko oraz SAME żółtka. Zagniatamy wszystko i wkładamy do zamrażalki na ok. 2 godziny (ja zawijam kruszonkę w papier po margarynie).Gdy kruszonka "zamrozi" się odpowiednio długo możemy przystąpić do robienia ciasta. Jajka miksujemy z cukrem oraz miękką margaryną. Stopniowo dodajemy mąkę do której wcześniej dodajemy proszek do pieczenia oraz cukier. Zmiksowaną masę układamy na wcześniej natłuszczonej i obłożonej folią blaszce. Kładziemy śliwki (wcześniej należy obtoczyć śliwki w mące). Piec 30 min. w temp 180 stopni. Po tym czasie wyjąć ciasto i nałożyć na nim ubitą wcześniej na sztywno piankę z białek i cukru. Oraz wyjąć kruszonkę (po ok. 2 godz.) i zetrzeć ją na tarce o grubych oczkach wprost na wcześniej nałożoną piankę. Piec 30 min.