Bernadetta

Bernadetta

Złoty Ekspert
[Przepisów: 947]

Słodka tarta- ciasto

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 3

Ciasto można wykorzystać jako bazę do przygotowania tarty z przeróżnymi dodatkami.

Słodka tarta- ciasto Więcej zdjęć (5)

Składniki:

Słodka tarta- ciasto

 

Sposób przygotowania:

Słodka tarta- ciasto
Do mąki dodajemy cukier, żółtka oraz schłodzoną i posiekaną na mniejsze kawałki margarynę. Energicznie zagniatamy jednolite ciasto, które zawijamy w folię spożywczą i wkładamy do lodówki na co najmniej godzinę. Ciastem wylepiamy formę do tarty. Nakłuwamy ciasto widelcem, przykrywamy papierem do pieczenia, posypujemy grochem lub ziarnami soi i pieczemy w piekarniku nagrzanym do 190 stopni przez 15 minut. Po tym czasie ściągamy papier z grochem i pieczemy jeszcze około 20 minut.
Słodka tarta- ciasto
Do mąki dodajemy cukier, żółtka oraz schłodzoną i posiekaną na mniejsze kawałki margarynę.
Słodka tarta- ciasto
Energicznie zagniatamy jednolite ciasto,
Słodka tarta- ciasto
które zawijamy w folię spożywczą i wkładamy do lodówki na co najmniej godzinę.
Słodka tarta- ciasto
Ciastem wylepiamy formę do tarty. Nakłuwamy ciasto widelcem, przykrywamy papierem do pieczenia, posypujemy grochem lub ziarnami soi i pieczemy w piekarniku nagrzanym do 190 stopni przez 15 minut.

Tagi:

tarta tarta