Sposób przygotowania:
Słodkie autko urodzinowe
Biszkopt: . Białka oddzielić od zółtek. Białka ubić z odrobiną soli na sztywna pianę. Dodać cukier, zółtka. Jeszcze przez chwile miksować. Delikatnie łyżką wmieszać do masy jajecznej − mąkę z proszkiem do pieczenia. Ważne aby mieszać w jedną stronę. Na koniec dodac ocet. Włożyć do nagrzanego piekarnika do 160 stopni. Piec 35−40 minut.ostudzić po ostudzeniu wicinamy prostokąty na spód duży potem mniejszy o 1/3 i następny jako dach samochodu. Masa czekoladowa: Żelatynę namoczyć w 100 ml zimnej wody. Budyń ugotować w 500 ml mleka z 5 łyżkami cukru i kawą rozpuszczoną w 3/4 szkl. wody. Dodać do niego Żelatynę i mieszać do rozpuszczenia. Ostudzić i gęstniejącym przełożyć warstwy biszkoptu Masa śmietankowa: Smietankę ubić z cukrem ,śmietan fixem.żelatynę rozpuścić w łyżce wody i dodać do śmietany,całość dobrze wymieszać,tak przygotowany krem rozprowadzamy formując elementy samochodziku z drugiej porcji masy: dzielimy ją na kilka części(w zależności ile mamy barwników) do każdej części dodajemy barwnik i ozdabiamy Smacznego!!!
pusieczek21
olagrudzinska