Sposób przygotowania:
Słodkie cycusie
Białka oddzielić od żółtek białka ubić na sztywno. Zasypać cukrem i ubić na gładką masę dodać żółtka oraz mąkę wymieszaną z proszkiem i budyniem. Wymieszać i wylać do tortownicy o średnicy 26 cm. Upiec około 50 minut w temp 180 stopni. Wystudzić i przekroić na 4 części. Jedna część pokruszyć. Mleko zagotować ugotować na nim budyń wymieszany z żółtek i obu mąk, ostudzić . Masło utrzeć na puch z cukrem pudrem i dodawać po łyżce zimny budyń utrzeć. Do masy dodać kawę i wymieszać. Herbatę wymieszać z alkoholem i tym nasączyć biszkopty. Jedną trzecią kremu posmarować nasączony biszkopt przykryć drugim i znowu wyłożyć 1/3 kremu. Przykryć 3 biszkoptem nasaczonym. Resztę.kremu dodać do pokruszonego biszkoptu i wymieszać. Z masy z biszkoptem uformować na wierzchu piersi. Z masy cukrowej zrobich dekorację.
marietta