Sposób przygotowania:
Słodkie laurki na dzień Babci i Dziadzia
Na stolnice przesiewamy mąkę, dodajemy jajko, posiekane masło oraz kefir i cukier puder i wszystko siekamy, zagniatamy szybko ciasto. Wałkujemy, wykrawamy serca. Ciasteczka pieczemy do zarumienienia w 180 stopniach przez około 10 minut.
Przygotowujemy polewę:
Śmietanę podgrzewamy dodajemy posiekaną czekoladę i mieszamy do uzyskania gładkiej polewy. Na zimne ciasta wylewamy polewę, dekorujemy cukrowymi serduszkami, odstawiamy do zastygnięcia. Na zastygniętych ciastkach przy pomocy lukru piszemy dedykację. Odstawiamy do zastygnięcia.
Przygotowujemy polewę:
Śmietanę podgrzewamy dodajemy posiekaną czekoladę i mieszamy do uzyskania gładkiej polewy. Na zimne ciasta wylewamy polewę, dekorujemy cukrowymi serduszkami, odstawiamy do zastygnięcia. Na zastygniętych ciastkach przy pomocy lukru piszemy dedykację. Odstawiamy do zastygnięcia.
zbysiowa
Konczi
Dziękujemy :))) Mam nadzieję, że Bbacia i Dziadziu będą zadowoleni :)))