SUPERPRZEPIS

Słodkie paluszki

         
ocena: 5/5 głosów: 8
Słodkie paluszki

Własnoręcznie przygotowane ciasteczka będą świetnym prezentem dla najbliższych.

Składniki:

Słodkie paluszki

 

Sposób przygotowania:

Słodkie paluszki
Margarynę o temp. pokojowej kroimy na małe kawałeczki i łączymy z mąką i cukrem. Zagniatamy i wyrabiamy do osiągnięcia jednolitej masy. Wstawiamy na 1 godzinę do lodówki. Ciasto dzielimy na dwie części i wałkujemy. Wykrajamy nożykiem do pizzy ( lub zwykłym nożem) prostokąty i nakłuwamy je wykałaczką. Zapiekamy w 180 około 25 minut na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia. Aby ciastka nie przypiekły się zbytnio najlepiej pod koniec pieczenia przykryć je folią. Ciastka studzimy a czekoladę rozpuszczamy w kąpieli wodnej i polewamy czekoladą każde ciastko. Odstawiamy do ostygnięcia.

Tagi:

czekolada