Sposób przygotowania:
Słodkie polędwiczkiETAP 1:
1. Polędwiczki wieprzowe myjemy, osuszamy, oczyszczamy z błonek i kroimy w plastry o grubości około 1 cm. Każdy kawałek mięsa delikatnie rozbijamy solimy i prużymy na rozgrzanym oleju do miękkości, można podlać wodą.
2. Na drugiej patelni prużymy obraną, pokrojoną drobno cebulę. Do cebuli dodajemy obrane i pokrojone w słupki marchewki.
3. Pieczarki kroimy w plasterki i dodajemy do warzyw, doprawiamy solą oraz pieprzem.
4. Pod koniec prużenia dodajemy pokrojone w słupki papryki.
ETAP 2:
5. Następnie robimy sos, zalewę z ananasów przelewamy do naczynia, wlewamy sos sojowy, ocet, ketchup, miód i mieszamy. Sos łączymy z warzywami.
ETAP 3:
6. Ananasa kroimy w kostkę, przekładamy do warzyw.
7. Mąkę rozrabiamy w małej ilości wody i hartują wlewamy do sosu, 10 minut gotujemy.
8. Na koniec warzywa łączymy z mięsem.
ETAP 4:
9. Danie gotowe.
10. Smacznego.