Sposób przygotowania:
Słodkie smażone kulki lodowe z konfiturą
Z lodów robimy kulki, układamy na talerzyku i wkładamy do zamrażalnika, aby się dobrze zmroziły. Przygotowujemy 3 talerze z panierkami, pierwszy z bułką tartą, drugi z wiórkami kokosowymi, a trzeci z białkami. Białka delikatnie roztrzepać widelcem. Przygotowane kulki lodowe panierujemy najpierw w kokosie, następnie w białku, potem bułka tarta, ponownie jajko, wiórki kokosowe i bułka tarta. Kulki wrzucamy na rozgrzany olej i smażymy po kilkanaście sekund z obu stron, aż do zrumienienia panierki. Panierka musi być dość gruba. Wszystko musimy wykonać szybko, aby lody się nie rozmroziły. Podajemy na talerzu z konfiturą. Ja wybrałam z czarnej porzeczki, gdyż ma ona kwaskowaty smak. Powstają słodkie smażone lody z kwaskowatą konfiturą. Pychaa!!