Sposób przygotowania:
Słodko-kwaśna sałatka z cukinią do słoików
Cukinie ścieramy na grubych oczkach tarki. Cebulę kroimy w piórka. Warzywa umieszczamy w misce, solimy je dużą garścią soli i dostawiamy na 2 godziny. Po tym czasie odciskamy powstałą wodę z cukinii. Marchewkę obieramy i ścieramy na grubych oczkach tarki. Przygotowujemy zalewę. W garnku umieszczamy cukier, wodę i ocet, zagotowujemy. Następnie dodajemy startą marchew i gotujemy 10 minut na wolnym ogniu. Kolejno dodajemy cukinie z cebulą i gotujemy kolejne 3 minuty. Do każdego słoiczka wkładamy po jednym liściu laurowym, 2 ziela angielskie i 2 ziarna czarnego pieprzu. Gorące warzywa przekładamy do słoików, dokładnie zakręcamy i odwracamy do góry dnem. Życzę smacznego :)