Sposób przygotowania:
Słodko kwaśne pierogi
Posiekać cebulę. Na patelni rozgrzać ogień i zeszklić cebulę. Pierś z kurczaka pokroić w kostkę, dodać do cebuli, wsypać przyprawę do gyrosa, wymieszać i podsmażyć. Pieczarki oczyścić, poroić w kostkę i poddusić z mieśem i cebulą. Dolać jeszcze 5-6 łyżek oleju lub oliwy, wlać ocet,dodać przecier, wsypać cukier. Wszytsko mieszać. Poddusić trochę i na sam konieć dodac pokrojonego w kostkę ananasa. Jeszcze raz wymieszać.
Z mąki, wody i soli zagnieść ciasto na pierogi. Rozwałkować i wykroić równe placki (np. szklanką lub foremką). Na sam środek placka nałożyć trochę dociśniętego z sosu farszu. Zlepić pieroga.
Gotowe pierogi ugotować w osolonej wodzie. Podgrzać sos, który został nam z farszu i polać nim pierogi.
Z mąki, wody i soli zagnieść ciasto na pierogi. Rozwałkować i wykroić równe placki (np. szklanką lub foremką). Na sam środek placka nałożyć trochę dociśniętego z sosu farszu. Zlepić pieroga.
Gotowe pierogi ugotować w osolonej wodzie. Podgrzać sos, który został nam z farszu i polać nim pierogi.