Sposób przygotowania:
Słodko - kwaśny gulasz z wątroby wołowej
► Na żeliwnej patelni wytopić słoninę razem z boczkiem, tak żeby skwarki były chrupiące. Gdy tłuszcz już się znacząco wytopi, wystarczy nieco potrząsnąć patelnią, a skwarki zmienią układ i zaczną się rumienić z innej strony. Teraz dodać cebulę i krótko razem smażyć.
► Oczyszczoną wątrobę wołową ( usunąć błonę z jej powierzchni ), umyć, obtoczyć w mące i krótko podsmażyć na wytopionym tłuszczu. Następnie podlać wodą, wodą z korniszonów i gotować na wolnym ogniu przez 5 minut. Doprawić cukrem, solą i pieprzem. Na koniec dodać korniszony i nie gotować już więcej, tylko po prostu lekko podgrzać.
► Oczyszczoną wątrobę wołową ( usunąć błonę z jej powierzchni ), umyć, obtoczyć w mące i krótko podsmażyć na wytopionym tłuszczu. Następnie podlać wodą, wodą z korniszonów i gotować na wolnym ogniu przez 5 minut. Doprawić cukrem, solą i pieprzem. Na koniec dodać korniszony i nie gotować już więcej, tylko po prostu lekko podgrzać.
biedroneczki