Sposób przygotowania:
Gulasz Eli z wątróbki drobiowejprzygotowanie składników

Wątróbkę drobiową opłukać, osuszyć, oczyścić z tłuszczu i błon i pokroić na mniejsze kawałki.
przygotowanie składników cd

Cebule obrać z łupinek i pokroić w kostkę. Czosnek obrać z łupinek i przecisnąć przez praskę.
przygotowanie składników cd

Ogórki kiszone pokroić ze skórką w pół plasterki.
przygotowanie składników cd

Jabłka opłukać, obrać ze skórki i usunąć gniazda nasienne. Pokroić jabłka na mniejsze kawałki.
przygotowanie gulaszu

Na dużej, głębokiej patelni rozgrzać olej,dodać wątróbkę, liście laurowe, ziele angielskie i smażyć.
przygotowanie gulaszu cd

Do wątróbki dodać cebulę z czosnkiem i razem usmażyć.
przygotowanie gulaszu cd

Do gulaszu dodać jabłka, ogórki kiszone, sól, pieprz i razem chwilę smażyć. Całość podlać odrobiną wody i chwilę dusić. Mąkę wymieszać z wodą, wlać do gulaszu i zagotować.
Smacznego!
przygotowanie gulaszu cd

Ja podałam gulasz z ryżem.