eli_555

eli_555

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 1692]

Gulasz Eli z wątróbki drobiowej

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 0/5 głosów: 0

Przygotowałam gulasz z wątróbki z kurczaka. Do wątróbki dodałam cebulkę, czosnek, jabłka i ogórki kiszone.

Gulasz Eli z wątróbki drobiowej

Składniki:

Gulasz Eli z wątróbki drobiowej

podroby

  • 1 kg wątróbki z kurczaka

pozostałe składniki

przyprawy

Sposób przygotowania:

Gulasz Eli z wątróbki drobiowej

przygotowanie składników

Gulasz Eli z wątróbki drobiowej
Opłukaną, osuszoną i oczyszczoną wątróbkę pokroić na mniejsze kawałki.

Wątróbkę drobiową opłukać, osuszyć, oczyścić z tłuszczu i błon i pokroić na mniejsze kawałki.

przygotowanie składników cd

Gulasz Eli z wątróbki drobiowej
Cebule pokroić w kostkę, czosnek przecisnąć przez praskę.

Cebule obrać z łupinek i pokroić w kostkę. Czosnek obrać z łupinek i przecisnąć przez praskę.

przygotowanie składników cd

Gulasz Eli z wątróbki drobiowej
Ogórki kiszone pokroić w pół plasterki razem ze skórką.

Ogórki kiszone pokroić ze skórką w pół plasterki.

przygotowanie składników cd

Gulasz Eli z wątróbki drobiowej
Obrane i pozbawione gniazd nasiennych jabłka pokroić na mniejsze kawałki.

Jabłka opłukać, obrać ze skórki i usunąć gniazda nasienne. Pokroić jabłka na mniejsze kawałki.

przygotowanie gulaszu

Gulasz Eli z wątróbki drobiowej

Na dużej, głębokiej patelni rozgrzać olej,dodać wątróbkę, liście laurowe, ziele angielskie i smażyć.

przygotowanie gulaszu cd

Gulasz Eli z wątróbki drobiowej

Do wątróbki dodać cebulę z czosnkiem i razem usmażyć.

przygotowanie gulaszu cd

Gulasz Eli z wątróbki drobiowej

Do gulaszu dodać jabłka, ogórki kiszone, sól, pieprz i razem chwilę smażyć. Całość podlać odrobiną wody i chwilę dusić. Mąkę wymieszać z wodą, wlać do gulaszu i zagotować.
Smacznego!

przygotowanie gulaszu cd

Gulasz Eli z wątróbki drobiowej

Ja podałam gulasz z ryżem.