Danusia19671

Danusia19671

Złoty Ekspert
[Przepisów: 1425]

Gulasz z wątróbki

  • 1
  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 5

Szybki i tani pomysł na pyszny obiadek, w moim domu częściej się przygotowuje wątróbkę w sosie, bo prosto z patelni z cebulką im nie smakuje.

Gulasz z wątróbki

Składniki:

Gulasz z wątróbki

 

  • wątróbka wieprzowa - 450 g
  • cebula - 2 szt
  • tłuszcz
  • sól i pieprz
  • mąka
  • liśc laurowy - 2 szt
  • wegeta
  • woda

 

 

 

Sposób przygotowania:

Gulasz z wątróbki
Wątróbkę oczyścić z błon i pokroić w kostkę. Cebulę obrać, pokroić w pół plastry, poddusić na tłuszczu. Wątróbkę obtaczać w mące, układać na podsmażonej cebulce, razem podsmażyć . Do wątróbki wlać niewielką ilość wrzącej wody, dodać przyprawy, razem poddusić. Doprawić wątróbkę do smaku, solą i pieprzem.