Sposób przygotowania:
Gulasz z serc indyczych i wątróbką
Serca kroimy w paski, im cieńsze tym krótszy czas gotowania. Podsmażamy je na smalcu, przekładamy do garnka, na tej samej patelni przesmażamy pokrojoną cebulę z czosnkiem i liściem laurowym, dodajemy do serc.
Wkrajamy marchewkę , seler i pietruszkę, solimy, pieprzymy ,dodajemy majeranek i tymianek, mieszamy i dodajemy koncentrat pomidorowy. Mieszamy i zalewamy wodą, tak aby przykryła podroby. Gotujemy wszystko na małym ogniu, aż zmiękną serca, u mnie to było około 2 .5 godziny.
Dolewamy w między czasie wodę, gdy odparuje i mieszamy co jakiś czas. Doprawiamy według swojej skali ostrości papryką ostrą i pieprzem.
Gdy już serca mamy gotowe dodajemy oczyszczoną wątróbkę w kawałkach i gotujemy jeszcze około 20 minut. Podajemy np : z plackami ziemniaczanymi.
Wkrajamy marchewkę , seler i pietruszkę, solimy, pieprzymy ,dodajemy majeranek i tymianek, mieszamy i dodajemy koncentrat pomidorowy. Mieszamy i zalewamy wodą, tak aby przykryła podroby. Gotujemy wszystko na małym ogniu, aż zmiękną serca, u mnie to było około 2 .5 godziny.
Dolewamy w między czasie wodę, gdy odparuje i mieszamy co jakiś czas. Doprawiamy według swojej skali ostrości papryką ostrą i pieprzem.
Gdy już serca mamy gotowe dodajemy oczyszczoną wątróbkę w kawałkach i gotujemy jeszcze około 20 minut. Podajemy np : z plackami ziemniaczanymi.