WWWiola

WWWiola

Złoty Ekspert
[Przepisów: 616]

Słodko - ostra surówka z białej kapusty

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 1

Orientalna, słodko - pikantna surówka do obiadu i na kolację. Idealna też do potraw z grilla.

Słodko - ostra surówka z białej kapusty

Składniki:

Słodko - ostra surówka z białej kapusty

 

  • mała główka kapusty
  • marchewka
  • dwa ząbki czosnku
  • mała papryczka chili
  • szklanka octu ryżowego
  • szklanka cukru
  • 3 łyżki oleju (najlepiej ryżowego)
  • łyżka soli

 

Sposób przygotowania:

Słodko - ostra surówka z białej kapusty
Kapustę szatkujemy, a marchew ścieramy na grubej tartce i mieszamy. Z papryczki wyjmujemy nasiona i bardzo drobno siekamy. Czosnek przecisnąć przez praskę. W garnku zagotować zalewę z octu, cukru, oleju i soli. Wrzucić czosnek i papryczkę. Zalać tym kapustę z marchewką, wymieszać i wstawić do lodówki na ok godzinę, by składniki się przegryzły.

Tagi:

kapusta