Sposób przygotowania:
Słodko-pikantny dodatek do potraw
Przy użyciu praski dokładnie miażdżymy ząbki czosnku.
Do miski wkładamy wszystkie składniki,tj. majonez, ketchup, dżem, śmietanę, czosnek, sól i przyprawę curry.
Następnie dokładnie je mieszamy przy użyciu blendera aż do uzyskania gładkiej, jednolitej masy.
Gdy uznamy,że sos jest zbyt gęsty możemy lekko go rozrzedzić dolewając troszkę mleka.
Po zmiksowaniu przelewamy sos do sosjerki lub miseczki i odstawiamy do lodówki na jakieś 30 minut.
Po tym czasie jest gotowy do spożycia.
Smacznego.
Do miski wkładamy wszystkie składniki,tj. majonez, ketchup, dżem, śmietanę, czosnek, sól i przyprawę curry.
Następnie dokładnie je mieszamy przy użyciu blendera aż do uzyskania gładkiej, jednolitej masy.
Gdy uznamy,że sos jest zbyt gęsty możemy lekko go rozrzedzić dolewając troszkę mleka.
Po zmiksowaniu przelewamy sos do sosjerki lub miseczki i odstawiamy do lodówki na jakieś 30 minut.
Po tym czasie jest gotowy do spożycia.
Smacznego.