Sposób przygotowania:
Słodziutkie maślaczki
Przesianą mąkę mieszamy z cukrem i proszkiem do pieczenia. Dodajemy twarde masło ikroimy nożem aż do uzyskania kaszki. Następnie dodajemy jajko i szybko zagniatamy ciasto. Tworzymy kule i w folii aluminiowej wkładamy na 2 godziny do lodówki. Rozwałkowujemy i wycianmy ciasteczka. Pieczemy ok 10 minut w piekarniku nagrzanym do 180 stopni.
![Słodziutkie maślaczki Słodziutkie maślaczki](https://static.gotujmy.pl/ZDJECIE_GALERIA_B/slodziutkie-maslaczki-201114.jpg)
![Słodziutkie maślaczki Słodziutkie maślaczki](https://static.gotujmy.pl/ZDJECIE_GALERIA_B/slodziutkie-maslaczki-201115.jpg)
![Słodziutkie maślaczki Słodziutkie maślaczki](https://static.gotujmy.pl/ZDJECIE_GALERIA_B/slodziutkie-maslaczki-201116.jpg)
![Słodziutkie maślaczki Słodziutkie maślaczki](https://static.gotujmy.pl/ZDJECIE_GALERIA_B/slodziutkie-maslaczki-201117.jpg)