Sposób przygotowania:
Słone paluszki półkruche
Przygotowanie:
Przygotować ciasto według przepisu " słone półkruche ciasteczka serowe" ale bez sera.
Na oprószonej mąką stolnicy uformować z ciasta cienkie wałeczki długości 10 centymetrów.Posmarować każdy rozmąconym jajkiem i lekko posypać grubą solą.Aby paluszki były pikantniejsze,można dodać do ciasta 1/2 łyżeczki sproszkowanej papryki.Ułożyć ciastka na posmarowanej tłuszczem blasze i piec w gorącym piekarniku (200-220 s.c) przez 10-15 minut.
Przygotować ciasto według przepisu " słone półkruche ciasteczka serowe" ale bez sera.
Na oprószonej mąką stolnicy uformować z ciasta cienkie wałeczki długości 10 centymetrów.Posmarować każdy rozmąconym jajkiem i lekko posypać grubą solą.Aby paluszki były pikantniejsze,można dodać do ciasta 1/2 łyżeczki sproszkowanej papryki.Ułożyć ciastka na posmarowanej tłuszczem blasze i piec w gorącym piekarniku (200-220 s.c) przez 10-15 minut.