Sposób przygotowania:
Słoneczne gnocchi z kurkumą i natką
Ziemniaki gotuję w mundurkach. Wyjmuję z wody, lekko studzę i obieram. Ziemniaki przepuszczam przez praskę. Następnie mieszam zmielone ziemniaki z mąką, curry, kurkumą, solą i jajkami. Zagniatam na miękkie ciasto. W razie gdy ciasto jest 'za blade' dodaję więcej kurkumy.
Z zabarwionego na żółto ciasta tworzę niezbyt gruby wałeczek. Kroję wałek na małe kawałki. Kluseczki wkładam na gotującą się lekko osoloną wodę. Gotuję 3 minuty od wypłynięcia klusek na wierzch. Podaję gnocchi z ulubionym sosem lub po prostu polane masłem i posypane natką pietruszki.
Z zabarwionego na żółto ciasta tworzę niezbyt gruby wałeczek. Kroję wałek na małe kawałki. Kluseczki wkładam na gotującą się lekko osoloną wodę. Gotuję 3 minuty od wypłynięcia klusek na wierzch. Podaję gnocchi z ulubionym sosem lub po prostu polane masłem i posypane natką pietruszki.
mycha