Sposób przygotowania:
Słonecznikowiec
Pieczemy biszkopty , jeden jasny drugi ciemny . Białka ubić na sztywną pianę, podczas ubijania stopniowo dosypywać cukier . Połączyć z żółtkami. Delikatnie wymieszać z mąką . ( drugi pieczemy tak samo ale dodajemy kakao ) Piec w temp. ok. 180st. C na złoty kolor. Galaretki rozpuścić w 2 szklankach wody ostudzić . Śmietanę kremówkę ubić na puch stopniowo dodając tężejącą już galaretkę i pokrojone w kostkę kawałki brzoskwini . Wymieszać i wyłożyć na ciemny biszkopt . Następnie przykryć jasnym biszkoptem , który smarujemy masą kajmakową . Margarynę rozpuścić na patelni dodać cukier wanil. i słonecznik prażyć na złoty kolor ,wystudzić i przełożyć na masę kajmakową . Włożyć do lodówki na około 30 minut by wszystko ładnie stężało .