Sposób przygotowania:
Słonecznikowiec
Biszkopt: Białka ubić na sztywno dodać cukier i ubić na lśniącą pianę dodać żółtka oraz przesianą mąkę. Delikatnie wymieszać wyłożyć na blaszkę i piec około 20 minut w temperaturze. 180 stopni.
Słonecznik :Masło rozgrzać dodać do niego cukier oraz mleko i słonecznik zagotować wyłożyć na blachę i upiec na zloty kolor. Wystudzić i pokruszyć słonecznik ta czynność jest dość pracochłonna.
Krem Masło utrzeć z masą kajmakową dodać słonecznik i wymieszać. Na zimny biszkopt wyłożyć krem wyrównać. Na krem ułożyć herbatniki i wylać polewę czekoladową.
Słonecznik :Masło rozgrzać dodać do niego cukier oraz mleko i słonecznik zagotować wyłożyć na blachę i upiec na zloty kolor. Wystudzić i pokruszyć słonecznik ta czynność jest dość pracochłonna.
Krem Masło utrzeć z masą kajmakową dodać słonecznik i wymieszać. Na zimny biszkopt wyłożyć krem wyrównać. Na krem ułożyć herbatniki i wylać polewę czekoladową.
niezły kąsek
Magdalena88
anulkadh