Sposób przygotowania:
Słoneczny deser z morelą i winogronem
Zimną śmietanę ubić z cukrem. Biszkopty włożyć do woreczka i i np. tłuczkiem do mięsa rozdrobnić. Morele i winogrona pokroić ale osobno. Przygotować 4 wysokie szklanki lub pucharki i zacząć komponowanie deseru. Na początek wsypać po łyżce biszkoptów, potem dać po czubatej łyżce śmietany. Na śmietanę po jednej pokrojonej moreli, potem znowu biszkopty, śmietanę i pokrojone winogrona. Na winogrona po łyżeczce śmietany, rozdzielić piątą morelę, i zetrzeć kostki czekolady a na sam koniec posypać desery odrobiną posypki i zajadać.
2milutka
zewa
Dzięki Agatko. A szklaneczki z Gotujmy za punkciki :)
edytaha
zewa
Dziękuję, był smaczny :)