pacpaw

pacpaw

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 1427]

Słonina mielona

  • TRUDNOŚĆ: średnie
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 2

Doskonałe do smarowania pieczywa jak i dodawania do babek, kiszki itp.

Słonina mielona

Składniki:

Słonina mielona

 

  • 1 kg słonina,
  • pieprz ziołowy,
  • Sól,
  • 2 sztuki cebula średnia

 

Sposób przygotowania:

Słonina mielona
Słoninę mielimy na drobno. Przyprawiamy sola oraz pieprzem ziołowym i mieszamy. ¼ masy lekko wytapiamy na patelni. Skwarki bez tłuszczu wyjmujemy i ponownie dodajemy do reszty słoniny. Bardzo drobno pokrojoną cebulę smażymy na pozostałym tłuszczu na rumiano i również dodajemy słoniny. Całość mieszamy i zawijamy w folię i odstawiamy w chłodne miejsce.