Sposób przygotowania:
Smaczna domowa czekolada
Rozpuszczamy cukier trzcinowy i cukier kryształ z wodą w rondelku . Dodajemy margarynę , którą rozpuszczamy . Orzechy włoskie obieramy z łupinek , dodajemy w całości lub pokruszone do margaryny . Gotujemy około 5 minut , dodajemy ciemne kakao , gotujemy 2 minuty . Uważajmy aby masa nam nie wykipiała! Do masy dodajemy mleko w proszku , szybko mieszamy , aby nie było grudek . Masę przekładamy do szklanego naczynia , wysmarowanego tłuszczem , aby potem łarwo czekolada odchodziła od naczynia . Odstawiamy do ostygnięcia .czekolada najlepiej smakuje na drugi dzień , jest wtedy krucha , rozpuszcza się w ustach .
marietta
BSz
oj tak , była nawet lepsza i moim zdaniem nadal jest ,od tych ze sklepu , często ją robię , moj 18 letni syn uwielbia taką , sam nawet sobie robi:)
Próbeusz
BSz
zapomniałam podać , 4-5 łyżek , żeby było ciemniejsze można dodać więcej