Sposób przygotowania:
Smaczna pikantna sałatka
Jajka gotujemy na twardo w lekko osolonej wodzie, żeby później lepiej ściągały się skorupki. Po ugotowaniu jajka obieramy, a następnie kroimy na kostkę. . Ogórki obieramy, dokładnie myjemy i kroimy w kostkę. Rzodkiewki również bardzo dokładni myjemy, odkrajamy ogonki, a w późniejszej kolejności kroimy w kosteczkę. Szczypiorek bardzo dobrze myjemy, a później drobno siekamy. Cebule obieramy, myjemy pod zimną wodą, żeby podczas krojenia nie szczypała w oczy, a później kroimy w niedużą kostkę. Ser feta także kroimy w kostkę lub kupujemy już pokrojony. Wszystkie te składniki łączymy ze sobą, a następnie polewamy sosem i mieszamy. SOS: Mieszamy ze sobą majonez oraz śmietanę. Do tego dodajemy obrany i starty na tarce o małych oczkach czosnek oraz przyprawy : pieprz i sól. Sos dokładnie mieszamy.