Sposób przygotowania:
Smaczna surówka z papryką
Na początku kapustę umyć, osuszyć i drobno poszatkować. Paprykę pokroić w kostkę.
Jabłka i ogórki obrać ze skórki i także pokroić w kostkę. Składniki połączyć z białą kapustą i dokładnie wymieszać.
Następnie skropić świeżo wyciśniętym sokiem z cytryny lub posypać niewielką ilością kwasku cytrynowego.
Ponownie wymieszać. Do smaku doprawić cukrem.
Przed podaniem warto schłodzić surówkę w lodówce i spożyć tego samego dnia, w którym została przyrządzona.
Smacznego.
Jabłka i ogórki obrać ze skórki i także pokroić w kostkę. Składniki połączyć z białą kapustą i dokładnie wymieszać.
Następnie skropić świeżo wyciśniętym sokiem z cytryny lub posypać niewielką ilością kwasku cytrynowego.
Ponownie wymieszać. Do smaku doprawić cukrem.
Przed podaniem warto schłodzić surówkę w lodówce i spożyć tego samego dnia, w którym została przyrządzona.
Smacznego.