Sposób przygotowania:
Smaczne kruche ciasteczka
Na początku mąkę tortową wymieszać z proszkiem do pieczenia. Dodać smalec i wszystko dokładnie połączyć.
Następnie dodać szczyptę soli, cukier puder, cukier waniliowy oraz kakao. Składniki połączyć i zagnieść ciasto.
Urywać po kawałku i formować niewielkie kulki. Każdą kulkę lekko rozwałkować bądź rozgnieść w dłoniach.
Blachę wysmarować tłuszczem i wyłożyć papierem do pieczenia.
W odstępach układać na niej ciastka.
Piekarnik nagrzać do temperatury 180 stopni i piec przez 20 minut.
Smacznego.
Następnie dodać szczyptę soli, cukier puder, cukier waniliowy oraz kakao. Składniki połączyć i zagnieść ciasto.
Urywać po kawałku i formować niewielkie kulki. Każdą kulkę lekko rozwałkować bądź rozgnieść w dłoniach.
Blachę wysmarować tłuszczem i wyłożyć papierem do pieczenia.
W odstępach układać na niej ciastka.
Piekarnik nagrzać do temperatury 180 stopni i piec przez 20 minut.
Smacznego.