Sposób przygotowania:
Smaczne marchewkowe ciasto
Na początku marchewki oskrobać i zetrzeć na tarce o grubych oczkach.Przełożyć do miski.Następnie dodać drożdze rozczynione z łyżką cukru i łyżką letniej wody.
Dodać mąkę, szczyptę soli i jajka. Składniki dokładnie wymieszać. Miskę odstawić w ciepłe miejsce do wyrośnięcia. ( ja odstawiam na 1,5 godziny).
Formę do pieczenia wysmarować margaryną i oprószyć bułką tartą.Do tak przygotowanej wyłożyć ciasto i odstawić jeszcze na pół godziny w ciepłe miejsce.
W tym czasie nagrzać piekarnik do temperatury 180 stopni i piec ciasto 30-40 minut,aż uzyska ładny złocisty kolor. Po wyjęciu odstawić do wystygnięcia.Smacznego.
Dodać mąkę, szczyptę soli i jajka. Składniki dokładnie wymieszać. Miskę odstawić w ciepłe miejsce do wyrośnięcia. ( ja odstawiam na 1,5 godziny).
Formę do pieczenia wysmarować margaryną i oprószyć bułką tartą.Do tak przygotowanej wyłożyć ciasto i odstawić jeszcze na pół godziny w ciepłe miejsce.
W tym czasie nagrzać piekarnik do temperatury 180 stopni i piec ciasto 30-40 minut,aż uzyska ładny złocisty kolor. Po wyjęciu odstawić do wystygnięcia.Smacznego.