Sposób przygotowania:
Smaczne przekąski z tortilli
Szpinak oczyszczamy, płuczemy a następnie drobno kroimy.
Cebulę po obraniu szklimy na oleju, dodajemy przeciśnięty przez praskę czosnek oraz pokrojony szpinak.
Podsmażamy do miękkości.
Pieczarki oczyszczamy, ścieramy na tarce (duże oczka), następnie podsmażamy na niewielkiej ilości oleju lekko solimy.
Do podsmażonych pieczarek dodajemy podsmażony szpinak z cebulą, doprawiamy do smaku solą, pieprzem oraz odrobiną gałki muszkatołowej całość mieszamy do połączenia składników.
Z jajek przygotować jajecznicę.
Na plackach tortilli rozłożyć farsz szinakowy z pieczarkami, na farsz nałożyć jajecznicę.
Placki zwijać w roladę ,spiąć wykałaczkami i pokroić w plastry około 1,5 - 2 cm.
Włożyć do lodówki i dobrze schłodzić.
Cebulę po obraniu szklimy na oleju, dodajemy przeciśnięty przez praskę czosnek oraz pokrojony szpinak.
Podsmażamy do miękkości.
Pieczarki oczyszczamy, ścieramy na tarce (duże oczka), następnie podsmażamy na niewielkiej ilości oleju lekko solimy.
Do podsmażonych pieczarek dodajemy podsmażony szpinak z cebulą, doprawiamy do smaku solą, pieprzem oraz odrobiną gałki muszkatołowej całość mieszamy do połączenia składników.
Z jajek przygotować jajecznicę.
Na plackach tortilli rozłożyć farsz szinakowy z pieczarkami, na farsz nałożyć jajecznicę.
Placki zwijać w roladę ,spiąć wykałaczkami i pokroić w plastry około 1,5 - 2 cm.
Włożyć do lodówki i dobrze schłodzić.