Sposób przygotowania:
Smaczny mięsny hot dog
1. Do mięsamielonego, wbić całe jajko, dodać przeciśnięty przez praskę czosnek, musztardę,posiekaną natkę pietruszki. Wszystko doprawić solą , pieprzem, papryką i dokładnie mięso wyrobić
2. Parówki przekroić na pół, aby były krótsze.
3. Z mięsa uformować jeden cienki kotlet, ułożyć na nim parówkę i przykryć kolejnym cienkim kotletem i formować tak aby parówka była schowana
4. Kotleta obtoczyć w bułce tartej.
5. Smażyć na tłuszczu i obracać kotlety, aby były rumiane z każdej strony.
2. Parówki przekroić na pół, aby były krótsze.
3. Z mięsa uformować jeden cienki kotlet, ułożyć na nim parówkę i przykryć kolejnym cienkim kotletem i formować tak aby parówka była schowana
4. Kotleta obtoczyć w bułce tartej.
5. Smażyć na tłuszczu i obracać kotlety, aby były rumiane z każdej strony.