zub3r

zub3r

Arcymistrz Kuchni
[Przepisów: 251]

Smalec do chleba 5

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 2

Pyszna kanapka ze smalcem plus ogórek kiszony, mniam.

Smalec do chleba 5 Więcej zdjęć (5)

Składniki:

Smalec do chleba 5

 

  • 1/2 kg smalcu
  • 1/2 kg kiełbasy
  • 2 - 3 cebule
  • sól
  • pieprz
  • cebulka prażona

Sposób przygotowania:

Smalec do chleba 5
Smalec roztapiamy w garnku. Cebulę obieramy, drobno siekamy i złocimy na rozgrzanym smalcu. Kiełbasę kroimy w drobno kostkę. Przesmażamy na rozgrzanym smalcu. Dodajemy do cebuli i dokładnie mieszamy. Następnie dodajemy do smalcu. Doprawiamy solą i pieprzem. Przelewamy do mniejszych naczyń i odstawiamy do zastygnięcia. Wierzch posypujemy prażoną cebulką. Smacznego!
Smalec do chleba 5
Na wolnym ogniu rozstapiamy smalec, nie gotujemy.
Smalec do chleba 5
Ulubioną kiełbase kroimy w drobno kostkę.
Smalec do chleba 5
Obraną cebulę drobno szatkujemy i złocimy na patelni.
Smalec do chleba 5
Cebulę mieszamy z przesmażoną kiełbaską.

Tagi:

kielbasa