Sposób przygotowania:
Smalec domowy
Słoninę pokroić w kostkę.
Cebulę i jabłka obrać , pokroić w kostkę.
Kiełbasę pokroić, zemleć w maszynce.
Do rondla włożyć słoninę i wytapiać, ogrzewając na wolnym ogniu. Gdy słonina jest szklista , włożyć cebulę, kiełbasę i jabłko. Całość przesmażyć na jasnozłoty kolor.
Skwarki zemleć w maszynce dodać do smalcu.
Posolić, przelać do słoika.
Słoiki odwrócić do góry dnem.
Cebulę i jabłka obrać , pokroić w kostkę.
Kiełbasę pokroić, zemleć w maszynce.
Do rondla włożyć słoninę i wytapiać, ogrzewając na wolnym ogniu. Gdy słonina jest szklista , włożyć cebulę, kiełbasę i jabłko. Całość przesmażyć na jasnozłoty kolor.
Skwarki zemleć w maszynce dodać do smalcu.
Posolić, przelać do słoika.
Słoiki odwrócić do góry dnem.
Natala1210