anulkadh

anulkadh

Złoty Ekspert
[Przepisów: 679]

Smalec gospodyni

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 2

Smalcu gospodyni można używać jako bazy do zasmażki lub jako przekąski podawanej z chlebem.Polecam gorąco.

Smalec gospodyni

Składniki:

Smalec gospodyni

 

  • smalec 500 g
  • kiełbasa kminkowa 300 g
  • cebula 2 szt
  • kucharek 1 łyżeczka
  • 1 ząbek czosnku

 

Sposób przygotowania:

Smalec gospodyni
Smalec włożyć do wysokiego naczynia rozgrzać. Kiełbasę kminkową pokroić na bardzo drobną kostkę, dodać do smalcu. Cebulę obrać i również bardzo drobno pokroić i także dodać do garnka. Gotować na bardzo małym ogniu około 1 godziny. Co jakiś czas mieszać. Smalec doprawić do smaku i dodać przeciśnięty przez praskę czosnek. Zagotować i odstawić w zimne miejsce.

Tagi:

kielbasa