Sposób przygotowania:
Smalec mortadelowo pieczarkowy
Słoninę przekręć przez maszynkę i sitko „kiełbasiane”, tak samo mortadelę, cebulę, pieczarki ( w kolejności takiej jak wpisałem). Pomidory posiekaj również jak najdrobniej. Do rondla wrzuć słoninę, po częściowym wytopieniu dodaj mortadelę , gdy słonina zacznie przybierać barwę słomkową dodaj cebulę, gdy ta zacznie lekko zmieniać barwę włóż pieczarki wsyp susz grzybowy, dodaj sól, trzymaj na małym płomieniu jeszcze ok 20 minut, zdejmij z ognia dodaj pieprz, majeranek i szałwię oraz cząber lub tymianek. Wystudź, zamieszaj od czasu do czasu. Gdy tłuszcz zacznie stygnąć(mętnieje) przekładaj do pojemników.
pusieczek2@wp.pl
45Kazik
Oczy jedzą najpierw ale ocena zawsze należy do podniebienia. Moja zasada wszczepiona przez Mamę.
Spróbuj zrobić oba;)) naprawdę pycha
Gatita