Mysiunia

Mysiunia

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 1806]

Smalec z gęsich podrobów

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 4

Taki smalec to samo zdrowie - bardzo smaczny

Smalec z gęsich podrobów Więcej zdjęć (3)

Składniki:

Smalec z gęsich podrobów

 

  • 30 dag sadła gęsiego
  • 1 żołądek gęsi
  • 1 wątróbka z gęsi
  • 2 cebule
  • pieprz i sól
  • jarzynka

Sposób przygotowania:

Smalec z gęsich podrobów
Sadło gęsie oraz podroby przepuszczamy przez maszynkę. Zmielone sadło przekładamy do garnka i nastawiamy na gaz, w chwili kiedy się stopi dodajemy zmielony żołądek, a po 5 minutach dodajemy zmieloną wątróbkę oraz cebulkę pokrojoną w drobną kostkę, całość smazymy na wolnym goniu jeszcze 10-15 minut, często mieszamy. Na sam koniec smalec doprawiamy do smaku, przestudzony wkładamy do lodówki. Sadło gęsie ma to do siebie, że nie tężeje w temperaturze pokojowej. Zaraz po posmarowaniu kanapki należy ja zjęść bo się rozpuści, smaczny też jako dodatek do jajecznicy
Smalec z gęsich podrobów
Przygotowujemy wszystkie potrzebne składniki...
Smalec z gęsich podrobów
Sadło gęsie oraz podroby przepuszczamy przez maszynkę.