Sposób przygotowania:
Smarucha z gęsiPrzygotowanie tłuszczu
![Smarucha z gęsi Smarucha z gęsi](https://static.gotujmy.pl/ZDJECIE_PRZEPISU_ETAP/smarucha-z-gesi-377513.jpg)
Ze skóry wytapiamy tłuszcz.
przygotowanie cebuli
![Smarucha z gęsi Smarucha z gęsi](https://static.gotujmy.pl/ZDJECIE_PRZEPISU_ETAP/smarucha-z-gesi-377514.jpg)
Cebulę kroimy w piórka i przesmażamy
Dodawanie składników
![Smarucha z gęsi Smarucha z gęsi](https://static.gotujmy.pl/ZDJECIE_PRZEPISU_ETAP/smarucha-z-gesi-377515.jpg)
Do wrzątku wrzucamy skrzydełko oraz żołądek, następnie gotujemy 30 minut. Dodajemy wątróbkę, serce i żołądek. Wrzucamy pietruszkę oraz, a następnie gotujemy 30 minut. Zdejmujemy ze skrzydełka mięso i kroimy w kosteczkę razem z podrobami z gęsi. Wrzucamy do tłuszczu, dodajemy cebulę oraz paprykę pokrojoną w kostkę. Przelewamy w dowolne naczynia.