lalunia

lalunia

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 1993]

Smażona flądra

  • 3
  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 4

Rybka wyszła chrupiąca i bardzo smaczna :)

Smażona flądra Więcej zdjęć (4)

Składniki:

Smażona flądra

 

  • flądra 6 szt

 

 

 

  • sok z cytryny najlepiej z dwóch do smaku

 

  • mąka tortowa do flądry

 

 

Sposób przygotowania:

Smażona flądra
Flądrę myjemy, odcinamy głowę i czyścimy, ja to jeszcze skrobię a potem moczę z 2 godziny . Potem susze rybkę. Skrapiam cytryną porządnie , a potem posypuje solą cytrynową i pieprzem białym mielonym , Przed smażeniem trosze osuszam z nadmiaru soku z cytryny . Obsypuję mąką flądrę i smażę na oleju rzepakowy teraz skórka będzie chrupiąca . Podawałam z ziemniaczkami . Flądrę najlepiej kupować jak największą taką z 20 centymetr może być i najlepiej świeżą.
Smażona flądra
Rybę doprawiamy i posypujemy solą cytrynową
Smażona flądra
Smażę z obu stron na zotawy kolor przyrumieniam rybę
Smażona flądra
Flądrę myję odcinam głowę i czyszczę z flaków i oczyszczam z wierzchu