iwa643

iwa643

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 5470]

Smażona kapusta z tymiankiem

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
  • PORCJE: 6
         
ocena: 4/5 głosów: 4

Mój sposób na kapustę kiszona wspaniale pasuje do obiadu . zasmażana z dodatkiem białego wina i tymianku . Smaczna i aromatyczna , polecam .

Smażona kapusta z tymiankiem

Składniki:

Smażona kapusta z tymiankiem

 

  • kapusta kiszona ok 1/2 kg
  • tymianek
  • pieprz
  • masło klarowane
  • cebula biała 1 szt
  • białe wino ok 1/2 szklanki

 

Sposób przygotowania:

Smażona kapusta z tymiankiem
Kapustę kiszoną gotujemy ok 20 min. Następnie odcedzamy z nadmiaru wody na sicie. Na patelni rozgrzewamy masło klarowane podsmażamy na nim posiekaną drobno cebulkę. Na złocistą cebule dodajemy kapustę - mieszamy i smażymy chwilę . Podlewamy białym winem i smażymy aż alkohol zredukuje się . Doprawiamy sola , pieprzem i tymiankiem do smaku. Podajemy na ciepło.

Tagi:

kapusta