Ziziunka18

Ziziunka18

Mistrz Kuchni
[Przepisów: 119]

Smażona mortadela

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 0/5 głosów: 0

Mortadela zamiast kotleta - pycha

Smażona mortadela

Składniki:

Smażona mortadela

 

  • 40 dag mortadeli,
  • 2 łyżki tartej bułki,
  • jajko,
  • 3 łyżki oleju,
  • sól, pieprz
  • przyprawy według gustu.

Sposób przygotowania:

Smażona mortadela
Mortadelę obieramy ze skórki. Kroimy ja w 1 cm plastry. Jajko mieszamy z łyżką wody i roztrzepujemy. Rozgrzewamy tłuszcz na patelni. Każdy plaster mortadeli obtaczamy w jajku i bułce tartej wymieszanej z przyprawami. smażymy na rumiano. Podajemy z frytkami.