migotka28

migotka28

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 1303]

Smażona panierowana mozzarella

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
  • PORCJE: 2
         
ocena: 4/5 głosów: 7

Smażona panierowana mozzarella to proste i smaczne jedzonko. Mozzarella wręcz rozpływa sie w ustach.

Smażona panierowana mozzarella Więcej zdjęć (3)

Składniki:

Smażona panierowana mozzarella

 

  • 1 duża kulka wędzonej mozzarelli
  • 1 jajko
  • bułka tarta
  • olej do smażenia
  • dodakowo warzywa u mnie : mizuna,pomidor, suszone pomidory i cebulka konserwowa

Sposób przygotowania:

Smażona panierowana mozzarella
Mozzarellę pokroić w plastry. Następnie dobrze ją zapanierować w roztrzepanym jajku i bułce tartej. Smażyć na oleju z obu stron na złoty kolor. Osączyć z nadmiaru tłuszczu na ręczniku papierowym. Podawać od razu w towarzystwie ulubionych warzyw. Ja podałam z mizuną, pomidorem, suszonymi pomidorami i marynowaną cebulką.
Smażona panierowana mozzarella
Etap 1 Mozzarellę pokroić w niezbyt cienkie plastry.
Smażona panierowana mozzarella
Etap 2 Mozzarelle usmażyć na złoty kolor i osączyc na papierowym ręczniku.