Sposób przygotowania:
Mozzarella smażona z salsą
Pomidora/y myjemy, osuszamy papierowym ręcznikiem. Jeśli mamy wrażliwe żołądki usuwamy skórkę. Nacinamy na górze pomidora w kształcie X przelewamy wrzątkiem. Z łatwością skórka odejdzie. Przecinamy pomidora na pół, usuwamy gniazda nasienne, kroimy pomidora w kostkę. Przekładamy do miski,dodajemy posiekaną bazylie, sól, pieprz i łyżkę oliwy. mieszamy - odstawiamy aby składniki się przegryzły. Mozzarellę odsączoną z płynu kroimy w plastry (ok. 1 cm) przyprawiamy solą i pieprzem. Panierujemy: wkładamy do bułki tartej,następnie do rozbełtanego jajka i ponownie do bułki tartej. smażymy na rozgrzanej oliwie do zarumienienia się z obu stron. Podajemy razem z salsą i np. pieczywem;)