kupiska

kupiska

Mistrz Kuchni
[Przepisów: 148]

Smażona parówka z papryką i kminkiem.

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 1

Smażona parówka ma wyśmienity smak,a dodatek papryki i kminku powoduje,że jest jeszcze bardziej smaczniejsza.

Smażona parówka z papryką i kminkiem.

Składniki:

Smażona parówka z papryką i kminkiem.

 

  • 3 cienkie parówki
  • 1 średnia cebula
  • pół zielonej papryki
  • szczypta soli
  • olej do smażenia
  • garść kminku

 

Sposób przygotowania:

Smażona parówka z papryką i kminkiem.
Cebulę obrać i pokroić w krążki,. Parówkę pokroić w pasterki.Paprykę umyć,pozbyć się gniazda nasiennego i pokroić w drobniutką kosteczkę. Na patelni rozgrzać olej.Włożyć drobno pokrojoną paprykę podsmażyć na średnim ogniu przez około 6 minut. Od czasu do czasu mieszając.Po 6 minutach smażenia włożyć plasterki pokrojonej cebuli i wymieszać.Podsmażyć przez 2 minuty na średnim ogniu.Po 2 minutach włożyć pokrojoną w plasterki parówkę.Wymieszać z papryką i cebulą.Dodać kminek i szczyptę soli. Smażymy na średnim ogniu do zrumienienia się parówki od czasu do czasu mieszając.

Tagi:

papryka