paluch102

paluch102

Starszy Kucharz
[Przepisów: 32]

Smażona pierś

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 0/5 głosów: 0

Idealne mięsko do frytek bądź surówki

Smażona pierś Więcej zdjęć (4)

Składniki:

Smażona pierś

 

Sposób przygotowania:

Smażona pierś
Pierś myjemy, wycieramy i przecinamy na dwa plastry. Każdy delikatnie rozbijamy tłuczkiem. Oprószamy obie przyprawą do kurczaka i czosnkiem do smaku. Jajko z odrobiną mleka rozbijamy np widelcem. Można do jajka dodać odrobinę przyprawy typu vegeta. Każdą z części piersi moczymy w jajku i obtaczamy w bułce. Smażymy z obu stron na złoty kolor i kładziemy na ręczniku papierowym aby odsączyć z nadmiaru tłuszczu.
Smażona pierś
Jajko rozbite z odrobiną mleka i szczyptą vegety
Smażona pierś
przecięta, rozbita i oprószona przyprawami pierś
Smażona pierś
Zapanierowana w bułce pierś smażona na złoto w oleju