WanilioweImprowizacj

WanilioweImprowizacj

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 2167]

Smażona pierś koguta

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 0/5 głosów: 0

Pierś z wiejskiego koguta, najpierw obgotowane a następnie usmażona na patelni z przyprawą grillową, czosnkiem i solą.

Smażona pierś koguta Więcej zdjęć (4)

Składniki:

Smażona pierś koguta

 

  • 1 pierś z wiejskiego koguta
  • przyprawa ostra do grilla
  • sól
  • czosnek granulowany
  • olej do smażenia

Sposób przygotowania:

Smażona pierś koguta

ETAP 1:

Pierś z koguta umyć i włożyć do garnka. Zalać wodą z odrobiną soli lub bulionem i obgotować przez ok. 30 minut.

Następnie wyjąć z zalewy i odsączyć, przestudzić. Pokroić pierś na cieńsze kawałki i oprószyć z każdej strony przyprawą ostrą do grilla, solą i czosnkiem granulowanym.

Na patelni rozgrzać kilka łyżek oleju i ułożyć mięso. Smażyć z obu stron po kilka minut aż mięso się ładnie przyrumieni.

Mięso zdjąć z patelni na ręcznik papierowy by odsączyć z nadmiaru tłuszczu.

Podawać z sosami: czosnkowym i ketchupem.

Smażona pierś koguta
Usmażone mięso wyłożone na ręcznik papierowy
Smażona pierś koguta
Usmażone mieso z piersi koguta na patelni.
Smażona pierś koguta
Obgotowane i przyprawione mięso ułożone na patelni