Sposób przygotowania:
Smażona pierś z kaczki na buraczkachBuraczki
Ugotowane i obrane buraki tarkujemy, na patelni rozgrzewamy masło i podsmażamy pokrojoną w kostkę cebulę.
ETAP 2:
Do podsmażonej cebuli dodajemy przygotowane buraki, podsmażamy przez chwile po czym doprawiamy sola, pieprzem i sokiem z cytryny a także odrobiną cukru, na koniec dodajemy łyżkę mąki.
Kaczka
Piersi z kaczki dokładnie myjemy i osuszamy, następnie skórę nacinamy tak aby nie uszkodzić mięsa. Doprawiamy solą i pieprzem.
ETAP 4:
Na zimnej patelni układamy kaczkę od strony skory aby wraz z nagrzewaniem się patelni zaczął topić się tłuszcz, smażymy 8 minut następnie przewracamy i smażymy kolejne 8 minut polewając z wierzchu powstałym tłuszczem.
ETAP 5:
Piersi po usmażeniu odkładamy na kilka minut a następnie wraz z buraczkami układamy na talerzu. Smacznego