Sposób przygotowania:
Mięso z kurczaka w aromatycznej marynacieETAP 1:
Do miski wlać oliwę i piwo, dodać musztardę, przyprawę do kurczaka, przeciśnięty przez praskę czosnek, syrop z agawy i mieloną paprykę, wymieszać.
ETAP 2:
Mięso umyć, osuszyć, podzielić na porcje, natrzeć solą i oprószyć pieprzem.
ETAP 3:
Dokładnie posmarować marynatą, przykryć i odłożyć do lodówki na 1 godzinę.
ETAP 4:
Następnie ułożyć na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia, przykryć folią aluminiową i włożyć do nagrzanego do 180 stopni piekarnika, piec około 1 godziny.
ETAP 5:
15 minut przed końcem pieczenia z mięsa usunąć folię i ponownie włożyć do piekarnika żeby mięso nabrało bardziej rumianego koloru i miało chrupiącą skórkę.