Krakowianka

Krakowianka

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 2834]

Tagliatelle z warzywami

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 2

Makaron z dodatkiem czosnku niedźwiedziego, połączony z warzywami i pieczarkami to bardzo smaczne i łatwe do przygotowania danie.

Tagliatelle z warzywami

Składniki:

Tagliatelle z warzywami

 

Sposób przygotowania:

Tagliatelle z warzywami

ETAP 1:

Tagliatelle z warzywami
Pokrojoną cukinię podsmażyć na rozgrzanym tłuszczu

Na patelni rozgrzać olej razem z masłem, wsypać pokrojoną cukinię, podsmażyć.

ETAP 2:

Tagliatelle z warzywami
Paprykę oczyścić z nasion, pokroić w słupki

Paprykę umyć, usunąć gniazda nasienne, pokroić w słupki. Cebulę posiekać w piórka. Przygotowane warzywa połączyć z cukinią i razem chwilę poddusić.

ETAP 3:

Tagliatelle z warzywami
Warzywa razem z pieczarkami podsmażyć i doprawić do smaku

Do pół miękkich warzyw dodać posiekane pieczarki i smażyć do miękkości ( około 10 minut) Doprawić do smaku solą, pieprzem i sosem sojowym.

Makaron ugotować w osolonej wodzie, według przepisu na opakowaniu, odcedzić, wyłożyć na talerze. Na wierzch ułożyć porcję warzyw, posypać posiekaną natką pietruszki.