Sposób przygotowania:
Smażona pierś z kaczki
Pierś dokładnie myjemy wpod zimną,bieżącą wodą a następnie osuszyć papierowym ręcznikiem. Stronę ze skórą nacinamy ostrym nożem ( można w większą kratkę) Przygotowaną pierś nacieramy solą i pieprzem. Patelnię nacieramy oliwą a następnie dobrze rozgrzewamy. Przygotowaną pierś kładziemy stroną skóry na rozgrzaną patelnię,gdy skóra już zacznie puszczać tłuszcz pieczemy na średnim ogniu 6 minut a następnie przekręcamy na 2 stronę i smażymy jeszcze 6 min ( nie dłużej ponieważ mięso stanie się twarde i gumowate) Zdejmujemy z ognia,odkładamy na deskę do krojenia i odczekujemy około 2 min a następnie kroimy na grubsze plasterki(mięso po bezpośrednim pokrojeniu puści soki i będzie suche) Podajemy z sosem musztardowym i dowolnymi dodatkami.
kołczu
Daj znać koniecznie co z tym sosem musztardowym, jak go zrobić? :)